Web Analytics Made Easy - Statcounter

سریال «مختارنامه» در حالی از هفته آینده پخش خود را دوباره در تلویزیون آغاز خواهد کرد که کماکان اثری درخور تاریخ مذهبی و آیینی ما ساخته نشده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  سریال "مختارنامه" بعد از چند سال بازپخش، باز هم در زمانِ پخش مورد استقبالِ مخاطب قرار می‌گیرد. اما این بار خیلی‌ها اطلاع ندارند این اتفاق قرار است از یکشنبه هفته آینده بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم از امیر بیرامی مدیر تأمین و پخش شبکه آی‌فیلم نشان از تغییرِ کنداکتور این شبکه تلویزیونی و رفتن به سمتِ محرمی شدن، دارد. 

«مختارنامه» در حالی از هفته آینده ساعت 22 یک ماهی در شبکه آی‌فیلم پخش خواهد داشت که بیش از یک دهه پخشِ "مختارنامه" هنوز اثری درخور تاریخ مذهبی و آیینی ما به آنتن نیامده! و این سؤال بسیاری از کارشناسان و حتی سریال‌سازان دغدغه‌مند از تلویزیون است؟ 

اما در این میان همیشه برای پخشِ دوباره "مختارنامه" از سیما، گروهی حرف و حدیث‌هایی را در فضای مجازی ایجاد می‌کردند. بخشی از آن به شوخی و بخشی از آن به جدّی نقدهایی را در این حوزه داشتند. در این میان، شاید آن دسته از نقدهایی که می‌گفتند صداوسیما باید کم‌کاری‌ها و غفلت‌هایش را در این حوزه بپذیرد و به کارهای الف ویژه و داستان‌ها و مفاهیم و فرهنگ عاشورایی بیش از سریال‌های متوسط و نیمه متوسط بها بدهد، بسیار نقطه نظرِ درست و اصولی است.

با همه این تفاصیل، سریال "مختارنامه" هنوز هم با تکرار مکررات، بیننده‌ای را خسته نمی‌کند. پلان به پلان و سکانس به سکانس آن جذابیت دارد. هر بار تماشایش رگه‌های تازه‌ای از بازی‌ها و کارگردانی داود میرباقری را به رخ مخاطب می‌کشد. سال 1389 بود که اثر داود میرباقری از شبکه یک سیما پخش شد. سال‌های بعد در شبکه‌های ایرانی و خارجی روی آنتن رفت و مورد استقبال بسیاری از مخاطبین قرار گرفت، حتی در مسیر راهپیمایی اربعین تصاویر سریال مختارنامه چه نقش‌های مثبت و چه منفی به‌روی بیلبوردها نقش بسته بود.

همچنین بیرامی از پخشِ سریال‌های «پرده نشین» و «یک تکه زمین» هم در شبکه آی‌فیلم خبر داد. با این احتساب ساعت‌های 19، 21 و 22 در اختیارِ سریال‌های قدیمی و مناسبتی تلویزیون قرار خواهد گرفت. سریال «پرده نشین» را بهروز شعیبی ساخته و فرهاد آئیش و حامد کمیلی نقش‌های اصلی آن را ایفا کرده‌اند. این سریال برای اولین بار در شبکه یک سیما پخش شد. در خلاصه داستان این مجموعه آمده است:هدی پس از سالها برای دریافت ارثیه پدری می‌آید اما ...

بازیگران «پرده نشین» عبارتند از: ویشکا آسایش، آتیلا پسیانی، فرهاد آئیش، حامد کمیلی، سارا بهرامی، مهران رجبی، محسن کیایی، ژیلا سهرابی، محمود پاک نیت، علی دهکردی، مائده طهماسبی، رضا مولایی، علی مردانه، شیوا ابراهیمی، ناهید مسلمی، آزاده سیفی، سارا رسول زاده، اکبر سلطان علی، ابوالفضل شاه کرم، رسول ادهمی، نقی سیف جمالی، سیامک ادیب، علیرضا زمانی نسب، محمد شهباز تهرانی، سینا سهیلی، پرهام یداالهی، بازیگران کودک: محمدرضا شیرخانلو و نیکی نیک اخلاق، با حضور سعید نیک‌پور، حبیب دهقان نسب، بابک حمیدیان و هومن برق‌نورد.

«پرده نشین» از هفتم مردادماه ساعت 21 پخش می‌شود. 

سریال دیگری که قرار است از ساعت 19 همزمان با شب اول پخش شود شبکه آی‌فیلم «یه تیکه زمین» را روی آنتن می‌برد. سریالی که از شبکه دو سیما پخش شد و نقش محوری آن را داریوش ارجمند بازی می‌کند. 

مجموعه نمایشی «یه تیکه زمین» به کارگردانی مهدی کرم‌پور در خانه «حاج حیدر» روایت می‌شود؛ خانه‌ای با بنای قاجاری که قصد دارد پایبندی حاج حیدر را به ارزش‌های سنتی اعم از اسلامی و ایرانی نشان دهد و داستان این سریال از عید قربان آغاز می‌شود و در روز عاشورا به پایان می‌رسد و در محتوای قصه کارگردان سعی کرده بخشی از شعائر ملی و مذهبی ایرانیان را به تصویر بکشد و چند مراسم آیینی همچون تعزیه، گلریزان زورخانه‌ای و عزاداری سیدالشهدا در تکیه در این سریال نمایش داده می‌شود.

حاج حیدر که در یک نانوایی سنگکی در یکی از محله‌های قدیمی تهران مشغول به کار است هنوز نان سنگک را در ترازو وزن می‌کند و بعد به دست مردم می‌دهد؛ وی که که معتمد محل و مورد احترام مردم است و همه از او و خانواده‌اش به نیکی نام می‌برند، او در روستایی نزدیک تهران که زادگاهش است یک تکه زمین دارد و روستاییان فروش محصولات سالانه را به او و خانواده‌اش سپرده‌اند، نظم این چرخه از روزی تغییر می‌کند که حاج حیدر نانوایی را به علت تخلف تعطیل می‌کند و این شروع ماجراهای تازه‌ای است.

این در حالی است که پسران او به نام هادی احمد و محمود در کارخانه کوچکی، آرد مرغوب برای پخت نان‌های فانتزی تولید می‌کنند، این آرد از گندم‌زار حاج حیدر تهیه می‌شود و کیفیت خوبی دارد، اما محمود که جوانی طمع‌کار است، در آرد مواد اضافه و ناخالصی وارد می‌کند که گلایه اهالی محله را به دنبال می‌آورد و ...

در سریال «یک تیکه زمین»  بازیگرانی همچون  داریوش ارجمند، رویا تیموریان، عنایت بخشی، آتیلا پسیانی، نفیسه روشن، پوراندخت مهیمن، امیرحسین رستمی، کوروش تهامی، شراره دولت‌آبادی، سپیده علایی و حدیث میرامینی و ... به ایفای نقش می‌پردازند.

داریوش ارجمند در این سریال در نقش حاج حیدر جلوی دوربین رفته و شراره دولت آبادی نقش رعنا همسر حاج حیدر را بازی می‌کند، کوروش تهامی و حمید ابراهیمی نیز در نقش دو پسر این شخصیت جلوی دوربین رفته‌اند و همچنین ایفای نقش رویا خواهر حاج حیدر نیز برعهده رویا تیموریان است.

سازمان اوج سریال "حضرت شاهچراغ(ع)" را می‌سازدحضور احتمالی سریال «حبیب» در محرم/ امین زندگانی با نقشی متفاوت در سوریهآخرین خبرها از سریال شهید حججی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه محرم آی فیلم سریال رسانه ملی ماه محرم آی فیلم سریال رسانه ملی شبکه آی فیلم پرده نشین حاج حیدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۸۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!

محمود گبرلو مجری تلویزیون، منتقد و کارشناس سینما درباره توقف پخش سریال «حشاشین» در پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی به خبرنگار مهر گفت: سریال «حشاشین» که چند قسمت آن از پلتفرم‌های مختلف پخش می‌شد ناگهان از پخش آن جلوگیری به عمل آمد. حرکت سنجیده و اصولی که توسط ساترا انجام شد و ای کاش زودتر توسط خود پلتفرم‌هایی که در شبکه داخلی ایران فیلم‌های متفاوت نشان می‌دهند، پیش‌بینی و جلوگیری می‌شد.

وی اضافه کرد: صیانت از منافع ملی و هویت ایرانی وظیفه همه اقشار جامعه با هر سلیقه و تفکر و ایدئولوی است. ساترا در بزنگاه، دقیق و استراتژیک عمل کرد و باید به آن دست مریزاد گفت.

گبرلو اظهار کرد: در شرایطی که شاهد پیشرفت گسترده تکنولوژی اینترنتی و ماهواره‌ای در تولید و پخش فیلم و سریال هستیم طبیعتاً نمی‌توان از پخش فیلم و سریال‌های خارجی، به‌طور گسترده جلوگیری به عمل آورد و یا بر طبق نظریه مطرح شده اخیر که پخش هر فیلم و سریال باید از مجراهای قانونی باشد عمل کرد چون این امر، اصلاً امکان‌پذیر نیست. به‌ویژه در تجهیز لشکر انسانی، فکری، نظارتی و کنترلی و همچنین مواجه شدن با هزاران دردسر قانونی کپی‌رایت در جهان که در ایران رعایت نمی‌شود.

این مجری برنامه‌های سینمایی تلویزیون در ادامه به بیان راه‌حل‌های پیشگیرانه از چنین اتفاقاتی پرداخت و عنوان کرد: در این مسیر بهترین راه‌حل، تجهیز متخصصان و صاحبان تفکر و اندیشه معتقد به آرمان‌ها در درون پلتفرم‌هاست تا با هوشیاری و دانایی، متولیان پلتفرم‌های این مسیر درست هدایت شوند و کارساز و مؤثر باشند. درایت و هوشمندی قبل از پخش یک سریال یا فیلم خارجی و انجام تحقیقات گسترده از کم و کیف آن، یک اقدام ضروری است تا چنین اشتباهی تکرار نشود.

وی در ادامه راجع به سطح کیفی این سریال بیان کرد: سریال «حشاشین» از تکنیک ضعیفی برخوردار بود اما احتمالاً چون احساس می‌شد در کشور مصر در حال تولید است و ظواهر سریال هم نشان از روایت درستی از تاریخ داشت اقدام به پخش آن کردند. یک نکته هم درباره این آثار مهم است که برخی کشورها که سبقه ساخت سریال و فیلم در تبلیغ اسلام و مسلمین را دارند شاید در مسیر روایتشان، لایه‌های زیرین آن اثر پر از غرض‌ورزی و عناد بر ضد مسلمانان به‌ویژه جهان تشیع و حتی یک قوم و فرهنگ کشور مسلمان دیگری باشد که زمینه اختلاف و تفرقه است. در باطن اما تهیه‌کنندگان این سریال‌ها در صدد ارائه تحلیل غلط از ایدئولوژی خودساخته خود هستند که مبنای اصولی و منطقی ندارد و کینه‌ورزی نسبت به یک ملت دیگر را به تصویر کشیده است. به ویژه درباره شخصیت حسن صباح که روایت‌های متغیر و اختلاف برانگیزی وجود دارد و فیلم‌های تهیه شده نشان از این نگاه دارد لذا باید موشکافانه بررسی شود که متولیان صدور پخش این سریال و مهمتر از آن دوبله آن با چه نیت و انگیزه‌ای این کار را انجام داده‌اند.

این منتقد و کارشناس سینما اضافه کرد: درونمایه سریال «حشاشین» تخریب ماهیت اندیشه واقعی شیعیان، نسبت دادن عملیات وحشیانه ترور و کشتار داعش به تاریخ پر افتخار ایران است به‌طوری‌که گویی ایرانیان شیعه منشأ ترور و تخریب بوده‌اند؛ بنابراین سکوت در قبال این دروغ بافی‌ها ظلم بزرگی به تاریخ غنی سرشار از محبت و انسان‌دوستی ایرانیان است.

وی در پایان تاکید کرد: می‌پذیریم در شیوه حکمرانی ایران، اختلاف نظرها و تنش‌هایی وجود دارد اما دفاع از ملیت، آئین و فرهنگ ایرانیان خط قرمز است. برخی کشورهای مسلمان همسایه درصدد هستند تا در پیاده کردن اندیشه‌های به ظاهر اسلامی خود را برتر بدانند و به هر طریق شیطنت‌آمیز دنبال اثبات این ادعا هستند اما دلیل بر آن نیست که به اندیشه‌های بنیادین و درست شیعیان تعرض و حیثیت و آبروی ایرانی را ببرند و افکار عمومی را منحرف کنند.

کد خبر 6098207 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • درباره آخرین وضعیت مجموعه‌ای بلاتکلیف/ چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟
  • سریال ۸۷ به زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد
  • سریال مورد علاقه رهبر انقلاب اعلام شد
  • روایت سمیرا حسن‌پور  از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می‌کند
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • مجموعه تلویزیونی «گرگ» از شبکه ۴
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!